Yoga on the side is een initiatief van Ingrid Kooijman en Jacqueline Smeets. Met Yoga on the side willen we proberen om yoga echt een onderdeel van het dagelijks leven te maken, op zo’n manier dat even een korte meditatie, even een paar yoga houdingen of even een ademhalingsoefening doen net zo gewoon worden als even een kop koffie drinken. Bereikbaar voor iedereen.

“Hey, hallo 🙋‍♀️, even voorstellen: mijn naam is Jacqueline Smeets en vanaf 1 april ben ik jullie yogacoach. Graag neem ik jullie mee in mijn wereld van yoga, waar adem, flow en balans tussen lichaam en geest centraal staan. Ik ben Hatha, power en Vinyasa teacher geschoold, maar vind het heerlijk om mijn eigen stijl met jullie te delen, die ook beïnvloed is door Mind-Flow en mijn jarenlange ervaring als dans en sportinstructrice. Start iedere dag energiek met korte filmpjes van mij en verander je levensstijl samen met ingrid en mij. Ingrid zal tijdens de yogamaand heerlijke recepten verzorgen en mindfulness oefeningen.”

“Ik ben Ingrid Kooijman. Vrijwel elke dag begin ik op mijn meditatieplekje voor een mini-meditatie. En daarna kan ik met een fris hoofd de dag beginnen. Voor de Mindfulness-oefeningen voor Yoga on the side krijg ik vaak inspiratie tijdens de Mind-Walk trainingen die geef: heerlijk buiten, wandelend met aandacht. Gezond eten en de lekkere recepten komen vanuit mijn achtergrond als thuiskok in een gezin met veel allergieën. Yoga on the side is geboren uit de wens om mijn dag liefst met yoga en meditatie te beginnen. Want ook ik heb soms gewoon een stok achter de deur nodig.