Stoelyoga: rust in beweging

Yoga beperkt zich niet alleen tot de yogamat, thuis of in een zaaltje. Yoga kan ook buiten, of op een stoel. En dat laatste is handig op het werk of als je niet zo goed door de knieën kunt, of als fysieke beperkingen hebt.
Stoelyoga kun je op een stoel doen maar je kunt ook de stoel als hulpmiddel gebruiken om bepaalde houdingen makkelijker uit te voeren.
Stoelyoga is voor iedereen: voor bedrijven, voor senioren, voor mensen in een rolstoel en voor iedereen die even in beweging will komen.

Stoelyoga op het werk

Stoelyoga wordt bij bedrijven en organisaties ingezet als lunchactiviteit maar ook tijdens heisessies of vergaderingen. Het hoofd weer helder, kalm en rustig. Het lichaam en de bloedsomloop weer geactiveerd. Klaar voor een nieuwe ronde presteren. Stoelyoga kan worden ingezet als workshop, als energizer, als meerweekse cursus met aandacht voor het zelf toepassen achter het bureau of als wekelijkse of maandelijkse activiteit.

Stoelyoga voor ouderen

Een van de mooiste projecten binnen de stoelyoga vind ik de stoelyoga-dans van Stoelyoga Nederland. Speciaal voor ouderen maakten zij video’s voor ouderen, met vloeiende bewegingen op een stoel op de muziek van liedjes van vroeger.

Maak kennis met stoelyoga met de online lessen van Stoelyoga Nederland .  Voor meer info en boekingen: ik@ingridkooijman.nl of tel. 06-16812427