De vijf Tibetanen zijn vijf bijzondere oefeningen. Ze zien er heel eenvoudig uit en zijn relatief gemakkelijk om te doen.De oefeningen beloven eeuwige jeugd, gezondheid en vitaliteit. Volgens de overlevering zijn deze krachtige oefeningen duizenden jaren goed bewaard in afgelegen kloosters in de Himalaya.

Zelf heb ik verschillende kloosters bezocht in Tibet en Nepal en het is ongelofelijk om te zien hoe vitaal en krachtig zelfs heel oude monniken daar zijn. Moeiteloos verrichten ze zware werkzaamheden zoals houthakken en wandelen ze kilometers lang met zware bepakking door het Tibetaans hoog massief.

Waarom is het effect van de Tibetanen nu zo groot?

Oosterse mystici leggen dit als volgt uit: het menselijk lichaam heeft 7 belangrijke energiecentra die chakra’s worden genoemd. Deze chakra’s corresponderen met de endocriene klieren in ons lichaam. Dit zijn klieren die hormonen uitscheiden. Hormonen reguleren tal van functies in ons lichaam. Ze reguleren ook het verouderingsproces. Een verstoorde hormoonbalans kan leiden tot een veelheid aan klachten.

Balans in je energiecentra

De vijf Tibetanen zorgen voor balans in die 7 grote energiecentra van ons lichaam. Omdat deze chakra’s direct corresponderen met de endocriene klieren worden ook hormonale balansverstoringen hersteld. Je voelt je hierdoor fitter, energieker en gaat er zelfs jonger uitzien.

Hieronder zie je hoe je de vijf houdingen eruit zien.

vijf tibetanen houding_1
De eerste houding
vijf tibetanen houding2
De tweede houding
vijf tibetanen houding 3
De derde houding
Vijf tibetanen houding 4
De vierde houding
Vijf tibetanen houding 5
De vijfde houding

Bronnen
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vijf_Tibetanen
Fontein der Jeugd- Peter Kelder

Geef een antwoord