Yogaprogramma sterke buik

In het yoga-programma ‘Sterke buik’ maand gaan we aan de slag met de ‘core’. Met een aantal simpele houdingen en oefeningen versterken we onder andere de buikspieren.

Meer stabiliteit

Want sterke buikspieren zorgen voor meer stabiliteit. Je houding verbetert, je staat meer rechtop en het wordt makkelijker om ook de rest van je lichaam strak en gespierd te krijgen omdat je er ook nog eens energie van krijgt.

Laad de accu van je lichaam op

In je buik zit het derde chakra. Dat staat voor vitaliteit en kracht. En je buik is ook de de ‘accu’ van je lichaam. Als je moe bent of lusteloos is een diepe buikademhaling de manier om die accu weer op te laden en je snel weer energieker te voelen.
In het begin is het misschien even doorbijten maar na een tijdje went je lijf aan deze simpele maar krachtige oefeningen die je houding en core versterken.

Verlichting van buikklachten

Ook als je buikklachten hebt, buikpijn of gerommel in je buik door bijvoorbeeld stress of problemen met je spijsvertering, kunnen de yogahoudingen verlichting brengen. Als je je buik ontspant en je goed naar je buik toe ademt, geef je al je organen in je buik de ruimte om zich van binnen uit te ontspannen en te herstellen. Daar word je buik blij van en jij daarom ook!

Geef een antwoord